EDİRNE / UZUNKÖPRÜ - Harmanlı Rauf Şenbaş ve Yunus Şenuz Ortaokulu

Ramazan hoşgörüyle, sevgiyle ve dayanışmayla güzel...HOŞGELDİN RAMAZAN AYI

Nis

Bahar ayının gelmesiyle birlikte okul bahçemizde bulunan ağaçlarımız ve asmamıza bakım yapılmıştır.

Nis

25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ileri bir tarihe ertelendi.

Nis

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan beşinci soru paketi öğrencilerin kullanımına sunuldu. Nisan ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 1.060 örnek soru, 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmış oldu.

9 Nisan 2021 09:42 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından beri her ay örnek sorular yayımlanmaya devam ediyor.    Bu yılki ilk örnek soru paketi 2 Aralık 2020, ikinci örnek soru paketi 6 Ocak 2021, üçüncü soru paketi 4 Şubat 2021, dördüncü soru paketi ise 8 Mart 2021 itibarıyla 8. sınıf öğrencilerinin istifadesine sunuldu.   Nisan ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.   Nisan ayı örnek soruları ile beraber 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından bu yana 8. sınıf öğrencilerine sunulan örnek soru sayısı 1.060'a ulaştı.    Örnek sorular,6 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanmaya devam edecek.   Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan örnek sorulara meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.

Nis

8/A sınıf öğrencilerimizden Ayşenur YAZLA'nın yazdığı kompozisyon okulumuz birincisi olmuştur.

Nis

Uzunköprü İlçe MEM tarafından "23 Nisan" konulu resim yarışması yapılacaktır. Yarışmaya son katılım tarihi 20 Nisan olarak belirlenmiştir.

Nis

12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 19:00'da İlimizde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik çevrim içi konferans yapılacaktır.

Nis

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)' nün kuruluşu olan 07 Nisan Dünya Sağlık Günü, 07-13 Nisan günleri de "Dünya Sağlık Haftası" olarak kutlanmaktadır. DSÖ, Dünya Sağlık Günü ve haftasının temasını "Evrensel sağlık" (Universal health) olarak belirledi. "Evrensel Sağlık" (Universal Health)  sloganı ile yürütülecek kampanya, tüm bireylerin maddi sıkıntıyla karşı karşıya kalmadan, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini almaları anlamına gelir. Kapsam, sağlığın teşviki ve geliştirilmesi, korunma, tedavi, rehabilitasyon, palyatif bakım ve temel sağlık hizmetleridir.

Evrensel sağlık kapsamı, sağlığa temel bir insan hakkı tanıyan ve herkes için mümkün olan en yüksek sağlık düzeyini sağlamayı taahhüt eden 1948 DSÖ Anayasası'na dayanmaktadır. Evrensel sağlık kapsamına doğru önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ancak dünya nüfusunun yarısı hala ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini alamamaktadır. Ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmalarının yolu, 2023 yılına kadar bir milyar insanın evrensel sağlık hizmetlerinden faydalanmasına dayanmaktadır.

Özellikle Gençlerde;

DSÖ göre, sağlık hizmetlerine erişim, tedavi, sağlıklarını koruma ve geliştirme, riskli davranışlardan kaçınmanın oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden gençlerin sağlıklarının ruhen, bedenen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olması için desteklenmelidir. Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlarda sağlıklı olur. Bir ülkede hastaların tedavi edici kurumların başarısının yanı sıra halk sağlığı ya da koruyucu sağlık kurumlarının başarısı ve çalışmaları çok önemlidir.

Nis

Kan bağışı kampanyası bugün de Ziraat Bankası karşısında devam ediyor.

5-9 Nisan 2021 EBA TV Yayın Akışı

Nis

5 Nisan ve 6 Nisan 2021 tarihlerinde ilçemizde kan bağışı kampanyası ziraaat bankası karşısında düzenlenecektir.