EDİRNE / UZUNKÖPRÜ - Harmanlı Rauf Şenbaş ve Yunus Şenuz Ortaokulu

Harmanlı Rauf Şenbaş ve Yunus Şenuz Ortaokulu

Adres
Harmanlı Rauf Şenbaş ve Yunus Şenuz Ortaokulu, Harmanlı Köyü 22250 Uzunköprü Edirne
Vizyon
Her öğrencinin iyi bir üst öğrenim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini, toplumsal, milli ve ahlaki değerleri yaşamasını sağlamak,çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmaktır.
Misyon
Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1900
Ulaşım
Uzunköprü-Keşan Yolu üzerindeki Hamidiye-Harmanlı köyü yol ayrımından 11 km uzaklıktadır. Gerek Edirne gerekse Keşan üzerinden ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Harmanlı, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Edirne´nin Uzunköprü ilçesine bağlı olan köy, adını geçmişte Bulgaristan´ın Harmanlı yerleşkesinden gelen göçmen sayısının fazla olmasından alır. Eskiden, harman yapım alanlarının fazla olmasından dolayı da Harmanlı ismi kalıcı hale gelmiştir. Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimidir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Harmanlı Edirne arası 93 km Harmanlı Uzunköprü arası 24 km